MAKKERSGEDRAG

Makkers, hiermee kunnen we ons echt van rakkers onderscheiden!
Doe je mee? Klik dan HIER

 

Makkersgedrag wordt ‘licence to operate’

De wereld wordt in razend tempo transparant. Social media maken de prestaties van organisaties direct zichtbaar. Wie lekker gegeten heeft meldt dat op websites als Iens.nl. Wie het niet vond smaken ook. En per saldo zien we op de Iensen van het web van elk restaurant in Nederland hoe het door zijn gasten wordt geëvalueerd. Dat behoedt ons voor ongewenste verassingen, beloont een goede keuken en een gastvrij onthaal en disciplineert de restaurateur die zijn gasten niet behaagt. Wat de Iensen doen met restaurants doen de Bookings met hotels en de Zoovers met reizen.
En de bouw? Ook de bouw wordt door internet transparant. Op Werkspot staan bijna 100.000 referenties over een kleine 10.000 vaklieden. Wie niet presteert valt snel door de mand en kan het wel schudden met zijn klussen.
Zo is voor nieuwbouwwoningen sinds een half jaar Bouwprestaties.nl in de lucht. Inmiddels wordt een kleine 500 woningbouwers de maat genomen. Het aantal beoordelingen verschilt nog sterk. Velen hebben er nog slechts enkele, al heel wat hebben tientallen beoordelingen en de grotere woningbouwers hebben inmiddels in de honderden beoordelingen. Ondanks de grote terugval in de woningbouw. En ongetwijfeld is dit nog slechts het begin. Al 1.500 consumenten hebben Bouwprestaties geliket.
Ook bij professionele opdrachtgevers als Rijkswaterstaat en Rijksgebouwendienst wordt hard gestudeerd op de mogelijkheden om past performance mee te laten wegen bij selectie voor en gunning van nieuwe opdrachten. En dat werd hoog tijd. Minister Melanie Schultz van Haegen zei het prachtig, vorig jaar op de Makkers Manifestatie in Den Haag: “Wantrouwen is de motor van faalkosten”. We moeten werken aan een andere projectcultuur om tot win win samenwerking te komen en de faalkosten te reduceren. Daarbij hoort ook selectie en gunning op meer factoren dan uitsluitend de laagste prijs. Pure prijsselectie is een uitnodiging te concurreren met de grootste boef in de markt. De rakker die de meeste regels aan zijn laars lapt en claimen tot ‘kunst’ verheven heeft. Dat haalt het slechtste in mensen naar boven.
Omgekeerd kan vertrouwen de motor van succes worden. Mits dat van twee kanten komt. En onderling gedrag daar mee in overeenstemming is. En we ons niet vergissen. Het gaat niet om blind vertrouwen. Dat is naïef. Er moet sprake zijn van bewezen vertrouwen; proven trust. Maar hoe kom je daaraan?
Persoonlijke netwerken zijn vaak niet groot genoeg om aan een betrouwbaar beeld te komen. Sociale netwerken hebben die omvang wel. Facebook heeft al meer dan één miljard gebruikers en LinkedIn ruim 200 miljoen. Maar wat is dat waard?
Op de kwaliteit van de informatie in persoonlijke profielen valt heel wat af te dingen. Tot voor kort was al die informatie afkomstig van degene die het betrof en derhalve op zijn minst persoonlijk gekleurd. Onwelgevallige informatie wordt ongetwijfeld minder prominent naar voren gebracht of überhaupt niet opgenomen. Maar dat verandert.
Recent heeft LinkedIn functionaliteiten toegevoegd die de betrouwbaarheid van profielen sterk kunnen vergroten, juist omdat ze informatie bevatten die niet van de betrokkene afkomstig is. We hadden  natuurlijk al de aanbevelingen van collega’s en klanten maar sinds kort zijn er ook de endorsements. Na een geduchte proefperiode in Australië zijn die recent wereldwijd geïntroduceerd. Endorsements zijn bevestigingen van persoonlijke vaardigheden of kwaliteiten op een LinkedIn profiel. En iedereen kan zien van wie die endorsements afkomstig zijn. Dus als je zuinig bent op je eigen betrouwbaarheid – en hecht aan je reputatie – dan ga je daar zorgvuldig mee om. En juist dat geeft endorsements zeggingskracht!
Stel je voor dat betrouwbare mensen herkenbaar worden doordat ze door vele tientallen - deels bekende - mensen worden aanbevolen. Dan weet je met wie je wel en niet in zee kunt. Dan wordt goed gedrag een ‘license to operate’. Dan loont vechten niet meer en wordt samenwerken de norm. Dan voltrekt zich een cultuurverandering in de bouw van rakkers naar makkers. Daarom introduceert de Stichting Makkers in de Bouw de kwaliteit Makkersgedrag. Wie daarop over twee jaar niet minstens vijftig keer endorst is, is out of business. Respectabel gedrag wordt van levensbelang. En respect de beloning. De bouw wordt een sector om apetrots op te zijn. Doe je mee?

Ing. Syto Goslinga RM
Initiatiefnemer Stichting Makkers in De Bouw (www.makkers.tv)
Directeur De Bouwer & Partners Bouwmarketing (www.debouwer.nl)

 
home
mores
member
meeting
movies
moment
manifest
gedrag

 


 

Powered by: